Главная » 2014 » Май » 25 » Погода в Чугуеве
12:17
Погода в Чугуеве

Погода в Чугуеве

Погода В Чугуеве

 

Нагадаємо, що протягом кількох місяців у Чугуєві ведеться планомірна робота в рамках програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні», спрямованої на впровадження стандартів доступності та універсального дизайну, що забезпечить участь людей з інвалідністю до суспільного життя. Одним з результатів реалізації програми в Чугуєві став презентований у квітні проект «Стратегія доступною середовища р. Чугуїв до 2020 року».

Однією з організацій, що підтримує впровадження даної програми в Україні, і, зокрема, на регіональному рівні - в місті Чугуєві, є Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ). У минулу п'ятницю його представники - керівник програми «Захист дітей» Габріель Акімова, керівник проектів з розвитку соціальних послуг Влад Лашко, а також регіональний координатор програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» Роман Шейко та головний лікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1 Роман Марабян - зустрілися з міським головою Чугуєва, фахівцями соціальних служб та медичної сфери Чугуєва. На робочій зустрічі йшлося про впровадження в місті послуги раннього втручання для дітей з особливими потребами та їх сімей. Наслідком відсутності в суспільстві системи раннього втручання є соціальна ізоляція таких дітей і сімей і висока ступінь відмови батьків від дітей. Між тим, вік до 4 років є ключовим, якщо у дитини виявляються проблеми у фізичному здоров'я або затримки в розвитку, і раннє втручання на цьому етапі дозволяє мінімізувати, а в окремих випадках і запобігти проблеми зі здоров'ям. В ході зустрічі були досягнуті певні домовленості. Так, фахівці програми нададуть допомогу в розробці алгоритму можливого створення в Чугуєві Центру раннього втручання. Відповідне навчання та перекваліфікацію місцеві фахівці зможуть пройти на базі Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1, який має солідний досвід надання медико-соціальної і паліативної допомоги дітям раннього віку.

В рамках робочої зустрічі, на якій обговорювалась можливість створення у Чугуєві Центру раннього втручання для дітей з особливими потребами та їх сімей, які прибули в наше місто фахівці відвідали дитячу поліклініку ЦРЛ. На їх думку, це медичний заклад з його матеріально-технічною базою і кадровим складом дозволяє робити благо приємні прогнози щодо розвитку в Чугуєві системи раннього втручання, до того ж зустрічав делегацію головлікар лікарні В'ячеслав Грушка висловив готовність співпрацювати в даному напрямку.

Просмотров: 611 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: