Главная » 2016 » Март » 5 » Впровадження енергоефективних заходів та відбір проектів в житлових будівлях
13:46
Впровадження енергоефективних заходів та відбір проектів в житлових будівлях

 

 

Семінар на таку тему відбувся минулого тижня в міськраді Чугуєва

В ньому взяли участь представники ОСББ та ЖБК Чугуєва та району, депутати обласної і міської рад, представники органів самоорганізації населення і громадських організацій, працівники Чугуївської міської ради та її виконавчого комітету і районної державної адміністрації.

Семінар, що відбувався під головуванням заступника Чугуївського міського голови Костянтина Барміна, був ініційований Харківською ОДА за підтримки ВГО «Український союз промисловців і підприємців». На ньому йшлося про переваги діючих механізмів державного стимулювання проведення заходів з енергоефективності та енергозбереження в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2016 роки. Учасники семінару отримали фахові консультації та відповіді на поставлені питання щодо механізмів стимулювання ОСББ/ЖБК та населення до впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження за державною та місцевою програмами.

 

 

Костянтин Бармін презентував місцеву «Програму стимулювання ОСББ м.Чугуєва для впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки», яка була прийнята рішенням Чугуївської міськради. Успішним досвідом з термомодернізації будинку за програмою підвищення енергоефективності «Успішна практика утеплення будинків (програма ПРООН)» поділився Іван Ямшанов, голова правління ОСЄЖКББ «Наш дім». Нагадаємо, що минулого року фасад будинку № 14 по вул. Гвардійській було капітально відремонтовано з використанням енергозберігаючих технологій.

Представник Комісії з розвитку енергетики та енергозбереження Українського союзу промисловців і підприємців Костянтин Єремчук навів приклади ефективної реалізації енергозберігаючих технологій та розповів про створення УСПП Харьківського консультаційного центру з метою надання ОСББ/ЖБК безкоштовних консультацій для визначення орієнтовної вартості, пріоритетності та термінів окупності заходів з енергозбереження.

На питання щодо фінансових механізмів стимулювання ОСББ/ЖБК та населення до впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження відповіли співробітники АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «ОЩАДБАНК». Представники ТОВ «Ізоляціонні системи» представили презентацію «Енергоефективний багатоквартирний будинок».

Чугуївська міська рада та Комісія УСПП з розвитку енергетики та енергозбереження домовились про співпрацю щодо спільних безкоштовних консультацій ОСББ/ЖБК з метою активізації їх участі у державних та місцевих програмах підтримки енергоефективності.

Просмотров: 992 | Добавил: chuguevinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: