Главная » 2016 » Март » 5 » Підбито підсумки роботи прокуратури
13:45
Підбито підсумки роботи прокуратури

 

 

15 грудня 2015 року розпочала свою діяльність Чугуївська місцева прокуратура Харківської області, територіальна юрисдикція якої розповсюджується на Чугуївський, Печенізький, Вовчанський, Зміївський та Великобурлуцький райони Харківської області.

На даний час кадровий склад місцевої прокуратури укомплектований в повному обсязі висококваліфікованими фахівцями, які пройшли багаторівневі конкурси та призначені на відповідні посади.

Минулого тижня в Чугуївській місцевій прокуратурі відбувся брифінг для журналістів, на якому йшла мова про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності на території Чугуївського району за 2015 рік, який провів перший заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Олександр Сузий.

За його інформацією, протягом 2015 року до Чугуївського відділення поліції надійшло та зареєстровано у Єдиному обліку понад 8 тисяч заяв і повідомлень, з яких 1905 кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 6956 заяв та повідомлень розглянуто у порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян». По кримінальним провадженням процесуальними керівниками разом зі слідчими проведена величезна робота.

 

 

За результатами вивчення кримінальних проваджень у 2015 році місцевою прокуратурою надано 238 письмових вказівок, скасовано 45 незаконних постанов про закриття досудового розслідування та внесено до ЄРДР 4 кримінальних правопорушення, які раніше не обліковані.

Чугуївською місцевою прокуратурою протягом 2015 року внесено 11 актів реагування, за результатом розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 53 працівника поліції.

Завдяки вжитим процесуальними керівниками разом зі слідчими поліції заходам направлено до суду 269 кримінальних проваджень, відсоток розкриття складає – 36 %, що є вищим, ніж середній показник по області (30%).

Міжрайпрокуратурою у 2015 році забезпечено підтримання державного обвинувачення та розглянуто 220 кримінальних проваджень, з яких по 159 провадженням у судовому розгляді ухвалені вироки.

Апеляційне реагування прокуратури за судовими рішеннями складає 100%.

В умовах сьогодення пріоритетним напрямком діяльності міжрайпрокуратури визначено запобігання та протидія корупції. Прокуратурою у 2015 році виявлено та складено 4 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з них у 3 протоколах осіб визнано винними та притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріальні збитки, завдані корупційними правопорушеннями, відшкодовані у повному обсязі.

Одночасно протягом 2015 року прокуратурою вживались заходи представницького характеру з метою захисту інтересів держави. До суду було подано 101 позов на загальну суму понад 7 млн грн, задоволено 85 позовів на загальну суму понад 3 млн грн.

Одночасно прокуратурою активізовано діяльність на захист інтересів держави у сфері земельних відносин. Протягом 2015 року подано до суду 10 позовів на загальну суму 6,3 млн грн, у тому числі про стягнення заборгованості по орендній платі за землю у розмірі 368 тис. грн.

 

Просмотров: 1083 | Добавил: chuguevinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: