Главная » 2016 » Март » 5 » Борги сплачуються повільніше, ніж зростають заробітні плати
13:37
Борги сплачуються повільніше, ніж зростають заробітні плати

 

10 лютого у міськвиконкомі від головуванням заступника міського голови Олександра Апостола відбулися засідання міських комісій з легалізації робочих місць і заборгованості по виплаті заробітної плати.

Протягом 2015 року зарплатні борги виникали на трьох підприємствах міста. У вересні минулого року заборгованість на двох з них: філії «Чугуївське ДЕП» та філії «Чугуївський райавтодор» – була погашена в повному обсязі. Станом на початок січня лишилася невиплаченою заборгованість на Державному підприємстві «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» у сумі 2480,0 тис. грн, причиною виникнення якої є невиконання договірних зобов’язань з боку замовників за виконані роботи та відсутність державного замовлення. Заборгованість керівництво підприємства планує погасити до 1 травня 2016 року.

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників на підприємствах, установах, організаціях Чугуєва за 12 місяців 2015 року склала 2825 грн, що на 477 грн, або на 20,3%, перевищило відповідний показник 2014 року (2348 грн). Згідно зі звітами, які надаються підприємствами, установами та організаціями по сплаті ЄСВ, станом на початок року ведуть економічну діяльність 215 юридичних осіб, які зареєстровані за юридичною адресою в  Чугуєві. З них 47 виплачують заробітну плату найманим працівникам в розмірі, меншому за мінімально встановлений державою розмір.

На засідання комісії у міськвиконком були запрошені керівники підприємств-боржників та роботодавці, які допускають виплату заробітної плати на рівні, нижчому за її мінімальний розмір. Пояснення деяких керівників низької оплати праці виглядали, м’яко кажучи, непереконливими: наприклад, представниця однієї з затребуваних в місті стоматологічних клінік стверджувала, що лікарі працюють чотири дні на місяць і мають зарплатню близько 800 грн. Члени комісії наголосили на необхідності виконувати вимоги діючого законодавства та попередили керівників про наслідки порушень на підприємствах, а також нагадали, що нещодавно було поновлено роботу Державної інспекції з питань праці, повноваження якої суттєво розширені.

Просмотров: 486 | Добавил: chuguevinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: